Woning VV

Renovatie interieur - Olen

De oorspronkelijke indeling van deze woning in het landelijke Olen was eerder gesloten, waardoor een renovatie zich opdrong. Enkele constructieve ingrepen waren nodig om de ruimtes met elkaar te verbinden. De bestaande erker aan de achtergevel werd vervangen door een volwaardig volume en bestaande ramen in de eetkamer werden vervangen door een grote glaspartij. De tuin integreert zich daardoor in de woning waardoor zonlicht uitgesproken aanwezig is.

Transparantie stond boven aan het lijstje vanaf de eerste krijtlijn in het ontwerp. Resultaat is dat keuken , eet- en woonkamer als één geheel wordt ervaren. Er werd een evenwicht gezocht tussen de bestaande waardevolle en de nieuwe eigentijdse landelijke materialen zodat het geheel een gevoel van rust uitstraalt.

Om het interieur body en contrast te geven, werd gekozen om de lichtere accenten aan te vullen met donker gebeitst eiken maatwerk. De keuken werd voorzien van een zachte maar karakteristieke natuursteen om het pallet te vervolledigen.

De volledige make-over van de badkamer resulteerde in een nieuwe indeling met alle hedendaags comfort. Het kleurenpallet gebruikt op de gelijkvloerse verdieping werd hier herhaald waardoor er een gevoel van eenheid bestaat in de gehele woning.

Aangevuld met de juiste verlichting, raamdecoratie en nieuwe losse meubelen geeft deze woning een ingetogen gevoel van luxe en comfort.

ééngezinswoning